CsíkFutás

CsíkFutás

Bemutatkozik: a blog

2024. szeptember 02. - tszajko

Minden bizonnyal erre a bemutatkozó bejegyzésre kellene a lehető legkevesebb erőforrást fektetni, hiszen szeretnék úgy alkotni, hogy az különösebb háttértudás nélkül is értelmezhető legyen, de ha már itt járunk az origónál, akkor az ilyen jellegű kereteimet is szeretném leszögezni.

Először is, persze, már maga a médium kiválasztása is indoklásra szorul: ha a blogolást teljesen nem is, a blog.hu-t szép lassan megette az idő, de igazából nem látom, hogy kinek mivel is lenne jobb, ha éppen substackre csatornáznám ezt a projektet. A blog.hu felületét nagyjából ismerem, a html alapokat egy picit tudom manipulálni, és a szöveg elolvasására ez a domain pont ugyanannyira felel meg, mint bármilyen másik. Persze arra nem feltétlenül esküdnék meg, hogy 15 év távlatában a blog.hu ebben a formában elérhető lesz (érdekes módon visszafelé ez már megvan), de hát legfeljebb migrálunk egyet. A folyamat rögzítésének az elsődlegesen fóruma egyelőre tehát mindenképpen ez a felület lesz, de nem tartom kizártnak, hogy kapacitásam függvényében más social media platformokon (elsődlegesen Facebookon) is megjelenik majd párhuzamosan a kontent, és ott is követhetőek lesznek a változatos izgalommal járó kalandjaim.

A kalandok nyomon követésének alapját pedig a már sokszor megénekelt „master list” fogja biztosítani, ami tartalmazza a magyarországi turistaút-hálózat valamennyi sáv jellegű elemét, valamint az én teljesítéseim státuszát is. A táblázat teljesen publikus, és ITT érhető el, én pedig itt teszem le a nagyesküt, hogy annak tartalmát a saját előrehaladásom mentén igyekszem MINDIG frissen tartani. Egy kép persze többet ér ezer szónál, és mivel amúgy is a térképes ábrázolás rajongója vagyok, a listával párhuzamosan vizuálisan is igyekszek majd bemutatni a teljesítéseket. A jobb vizuális élmény érdekében a térképes megoldást két „nagyításban” fogom majd vezetni: egyrészt elérhető lesz egy egész országos szintű térkép (ennek az előállítása meglehetősen körülményes feladat, de előbb-utóbb meglesz), másrészt pedig az oldalsó dobozban elérhető valamennyi általam definiált tájegység egy-egy térképe (ez sem annyira egyszerű, de az országosnál bizonyosan könnyebben kezelhető), amely talán precízebb betekintést enged az érdeklődőknek.

A végén pedig essék szó a lényegről is: mint ahogy az talán a 3 db felvezető bejegyzésből is sejthető, a szerző grafomán jellemvonásokkal bír, így minden teljesített csíkfutásról fog készülni egy-egy egyedi blogbejegyzés. A koncepcióm egyelőre az, hogy minden egyes futásesemény saját bejegyzést kap, így, ha esetleg egyben pipálok ki mondjuk két rövidebb utat, vagy éppen ellenkezőleg, egy hosszú útvonal töredékét teljesítem csak, akkor is készülni fog egy bejegyzés az adott napi futásról. A futás bejegyzések elején röviden közlöm majd az alapvető adatokat, és ezt követően szabadszavasan, remélhetőleg olvasmányosan írom le az adott nap tapasztalatait, amit remélhetőleg még néhány képpel is ki fogok tudni egészíteni.

Nagyjából ennyit szerettem volna leírni, így most már itt lenne az ideje annak, hogy nekikezdjek a futásnak is (amit egyébként a háttérben azért csinálok is)! Előtte azonban sajnos még egy egészen aggasztó feladat bújik meg előttem: bejegyzéssé kell konvertálni az eddig begyűjtött csíkfutási backlogomat, így mielőtt valós idejűvé válna a blog, első körben legyártom a már befejezett futónapok krónikáit, és remélhetőleg már 2024-ben egyenesbe tudok majd kerülni magammal.

A bejegyzés trackback címe:

https://csikfutas.blog.hu/api/trackback/id/tr9418483187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása